Sundby Sejlforening 2010

Søndag d. 11/7 kl. ca. 11.00 kunne formanden stryge DFÆL standeren efter et velbesøgt stævne i Sundby.

Vejret var i den grad med os, og det summede af liv på havnen alle dage, hvor 65 både havde lagt vejen forbi stævnet.

Sundby Sejlforening havde gjort en kæmpe indsats for at deltagerne følte sig velkommen og kunne hygge sig i optimale rammer. Hele sønder mole blev stillet til vores rådighed, og det var et flot syn med så mange smukke både, side om side med festlig flagning og skinnende lak. En hel del publikummer besøgte havnen i dagene -måske inspireret af det lille klip som TV Lorry valgte at bringe fra stævnet torsdag aften i bedste sendetid.

Fredag afholdtes et kort sommermøde, og så blev der ellers målt og bedømt både, og en lille "delegation" drog på tur til Orlogsmuseet. Eftermiddagens varme var oplagt til vandkamp for de yngre deltagere, og i samarbejde med Søspejderne stod den på søslag midt i havnebassinet. Krudt og kugler var i dagens anledning udskiftet med vandkanoner, til stor morskab for både sørøvere og publikum.

Tue West gik på scene fredag aften, og hans melodiske poesi tonede ud i den meget varme sommeraften, hvor hygge og maritime historier traditionen tro summede i skumringen.

Lørdag var dagen for DM og motorbåds udflugt til Saltholm. Knap 30 både stillede til start i kapsejladsen, og med høj sol og 5-7 sekundmeter blev det et virkelig flot syn og gode sejladser.

Festaftenen med uddeling af bevaringspræmier afholdtes i restauranten og der var arbejdet hårdt, for at få alle 178 gæster bænket både ude og inde. Harpunloggen tildeltes Snuller Spidsgatter 30kvm, og Skruen blev overrakt motorbåden Sesam. Efter det mere officielle program var der festlig musikalsk underholdning på terrassen, hvor den nye DFÆL sangbog blev omdrejningspunkt.

Så blev det søndag, og dermed tid til kåring for lørdagens kapsejlads. Danmarksmestrene for træbåde, Ursa, Oui Oui og Diana, blev på behørig vis overrakt deres trofæer under klapsalver fra de mange der var mødt op. 

DFÆL ønsker alle vindere tillykke, og takker samtidig medlemmerne for stor opbakning og deltagelse i stævnet i Sundby 2010. En særlig stor tak til Sundby Sejlforening for gæstfrihed og en kæmpe indsats for et vellykket arrangement! 

» Billeder fra stævnet ...

» Kapsejladsresultater ...

» Læs beretning fra stævnet i bladet ...