Fartøjsregisteret - en forklaring

Fartøjsregisteret består af godt 1100 optegnelser. Den oprindelige kilde til registeret er DFÆLs tidligere register, som blev lukket i januar 2021. Efter en opstramning af data, er det nu igen muligt at se de mange fartøjer. Det er stadig ikke muligt for medlemmer at rette informationerne, men det er på trapperne.

Hvad er status lige nu?

De informationer vi viser, kommer som sagt fra det gamle register. Der er givetvis fejloptegnelser i de enkelte fartøjer, men vi mener at det er fejl i registeringer og ikke fejl i overførelsen af data fra det gamle register. Hvis du har kendskab til fejl, hvor du mener at oplysningerne i det gamle register, ikke er flyttet til det nye, er du velkommen til at foreslå rettelser. Vælg det fartøj, du vil rette og klik på Redigér - så er du i gang. Hvis du er medlem af DFÆL, kan du med fordel logge på medlemsområdet. Så er det hele lidt nemmere og du behøver ikke at medsende din e-mail adresse. 

Det er også muligt at foreslå nye fartøjer. Og for indloggede medlemmer, er det muligt at tilføje billeder til de enkelte fartøjer.

Alle ændringer, billeder, tilføjelser til eksisterende fartøjer og nye fartøjer, bliver sendt til vores udvalg af eksperter, som gennemgår forslagene. Godkendes de, modtager du automatisk besked.

Særligt omkring ejerskaber: Det er muligt at tilføje ejerskaber, også tidligere ejere. Har du forslag til ændringer af eksisterende ejerskaber, beder vi dig skrive til os på webmaster@defaele.dk - Dette er nødvendigt, så vi sikrer den nødvendige håndtering af persondata.

Der kommer en del ændringer i forhold til det gamle register:

  • Ejerskab vil fremover blive en relation i stedet for en fritekst. Det giver os bedre mulighed for at registrere tidligere ejerskaber og det vil også være muligt at registrere flere samtidige ejere til et fartøj.
  • Vi har tilføjet Kaldesignal, MMSI, Bruttotonnage, Nettotonnage og Fjernkending til det enkelte fartøj.
  • Vi har gjort det muligt at tilføje præmieringer (Skruen, Harpunloggen, God bevaring, Den Gyldne Pullert og Caritaloggen) til et fartøj. Og Vandrepokalen vil blive tilføjet på medlemmer.

Beskrivelserne i det tidligere register har meget varierende længde og informationerne er meget forskelligartede. Vi har valgt at samle dem alle uanset. Det betyder at der ligger en del beskrivelser, som vi håber over tid vil finde et godt niveau. Eksempelvis er der flere beskrivelser, der indeholer informationer om ejerskaber. Det er vores håb at disse informationer vil flytte til det nye ejerskabs-system.

Fartøjsregisteret er medlemmernes register. Og det drives af medlemmerne.

Det er vores håb, at registeret vil blive tilpasset med flere og bedre informationer. Så kom gerne med dine bidrag!

Vi har lavet en konkret hjælpeside til medlems- og fartøjsregisteret, som forhåbentlig giver svar på, hvordan du kommer i gang:

» Gå til hjælpesiden her ...