Gå til hoved-indhold

Yachtloggen

Arbejdet med det digitale register for danske lystbåde - Yachtloggen - er nu gået ind i en mere konkret fase.


Et udvalg under DFÆL er i gang med at gøre klar til, at de fartøjer, der registreres i databasen, kan knyttes til hhv. en bådetype, en konstruktør og et værft.
De informationer, der skal sikre dette, er kun i et vist omfang umiddelbart tilgængelige.  Der er store huller i den viden, der skal til for at det fremstår anvendeligt.

Her har vi brug for foreningens medlemmer, og andre der måtte ligge inde med de nødvendige oplysninger. Hvad angår konstruktører og værfter har vi brug for konkrete oplysninger vedrørende steder, navne og årstal. Information som vi med held kan få fra sejlere landet over med kendskab til deres lokalområde.

Interessen er ikke snævert knyttet til de allerede nævnte. Skulle du ligge inde med oplysninger om andre konstruktører og værfter, der ikke står på listen, hører vi gerne nærmere.

I forhold til bådtyperne hører vi gerne fra personer, der kunne tænke sig at skrive et afsnit om en eller flere udvalgte bådtyper.
Der er tale om ca. 2-400 ord, der i generelle vendinger beskriver den pågældende båd.

Teksten behøver ikke afleveres fiks og færdig. Vi foretager gerne den nødvendige redigering. Også til dette punkt er der yderligere oplysninger at finde på hjemmesiden.