Træf Fjordens Træbåde 2024

Under overskriften Beskyttelse gennem benyttelse, afholdes det årlige Træf Fjordens Træbåde på Vikingeskibsmuseet den 16. til 18. august. Tilmeldingen er åben!

I 2021 lykkedes det at få de nordiske klinkbådstraditioner optaget på UNESCOs liste over verdens immaterielle kulturarv. Det betyder, at vi skal værne om den levende kulturarv og føre traditionerne videre til de kommende generationer.

I år sætter træffet spot på, hvordan ejere og brugere af traditionelle træbåde er helt uundværlige for at beskytte og bevare vores fælles, maritime kulturarv. For traditioner kan ikke bevares uden mennesker, der lever og gør dem.

Sammen deler vi interessen for traditionelle, lokale træbåde. Gennem benyttelsen af bådene, er vi med til at sikre beskyttelsen af en lang tradition og værne om de maritime håndværk, der er nødvendige for fortsat at kunne bygge og vedligeholde træbådene.

Når vi samles til træbådstræf, er vi med til at holde de gamle traditioner i live, og sammen skaber vi nye i et levende kulturmiljø!

Det traditionsrige Træf Fjordens Træbåde løber af stablen i weekenden 16. - 18 august, på Vikingeskibsmuseet i Roskilde under overskriften "Beskyttelse gennem benyttelse".

Træffet er en hyggelig ramme omkring den sejlende kulturarv, og her mødes en stor flok entusiaster, som alle har en fælles interesse for sejlads og bevaring af traditionelle træbåde.

Læs mere og tilmeld dig på Vikingeskibsmuseets hjemmeside: https://www.vikingeskibsmuseet.dk/fagligt/immateriel-kulturarv/traef-fjordens-traebaade