Gå til hoved-indhold

Tag på kursus hos bådebyggeren i Løgstør

... han ved en masse om både - og deler gerne ud af den viden!
Men skynd dig - det er med at handle hurtigt for at komme med i skolebussen...

 








Også i vintersæsonen 2017 – 18 tilbyder Løgstør Bådebyggeri en række weekendkurser i bådebygning m.m. Kurserne henvender sig såvel til bådejere og sejlere som til alle, der holder af at arbejde med træ. Holdene er små med maks. 10 deltagere, og vi arbejder med tingene i praksis.

Kurserne fordeler sig i flere grupper. I den første gruppe handler det om træ-både og –skibe, og vi kommer ind på såvel bygning som reparation. Så er der to kurser for ejere af plastbåde, hvor teak´en på dækket eller i cockpittet trænger til udskiftning. For alle bådejere er der kurset Aptering, hvor man lærer en masse om den indvendige opbygning i båden, og for alle med interesse for at arbejde i træ er der Overfræser – grundlæggende. 





















Endelig er der to kurser for alle bådinteresserede, nemlig Byg en halvmodel, hvor man i løbet af weekenden laver en elegant halvmodel, f.eks. af sin egen båd, og nyheden Bådkonstruktion, som giver et godt indblik i de tegninger og beregninger, der danner grundlaget for bygning af en båd.

En god gaveide
: Du kan give et kursus-gavekort. Få mere at vide ved henvendelse til Løgstør Bådebyggeri









 
Løgstør Bådebyggeri´s  værksted danner rammen om alle kurserne


 
6.- 7. januar 2018
Bådkonstruktion             1150 kr
Har du en ide til en båd og vil gerne have hjælp til at komme godt i gang med tegnearbejdet, er dette det helt rigtige kursus – og det gælder også, hvis du bare har lyst til at forstå linjetegningen og de beregninger, der hører til.
 
 




 
13. januar 2018
Reparationer på træbåden     800 kr
I mange tilfælde behøver man ikke at udskifte f.eks. en hel planke, blot fordi den ene ende er skadet. Her arbejder vi med en kombination af traditionelle og moderne metoder og materialer, for at finde løsninger der på én gang er både overkommelige og fuldt forsvarlige


14. januar 2018
Skift en planke                   800 kr. 
Hvordan udskifter man en klædningsplanke i et kravelbygget fartøj?
Vi gennemgår hele processen i løbet af en kursusdag, i praksis vel at mærke, så man bagefter har et godt indblik i processen.
 
 


 
 

20.- 21. januar 2018
Byg en halvmodel          1300 kr
Halvmodellen blev oprindeligt brugt som grundlag, når man ville  bygge et skib.
I dag fungerer den som en elegant og dekorativ fremvisning af skibets linjer.
Hver deltager laver her sin egen halvmodel efter ønske. Vi arbejder i lindetræ og monterer til sidst modellen på en bagplade af valnød.


17.- 18. februar 2018 
Teak på kistebænke og dørk    1500 kr.
Er teaktræet i dit cockpit ved at trænge til fornyelse, og har du lyst til selv at lave arbejdet – og spare ganske mange penge? Her lærer du nogle effektive metoder til at nå et godt og pænt resultat 
 
 


 
 
 24.- 25. februar 2018
Overfræser, grundlæggende  1200 kr.
Gennem en række små opgaver får vi et godt greb om overfræseren og prøver, hvordan man med enkle midler kan lave de skabeloner, der er brug for. Vi ser på forskellige typer af fræseværktøj og får et godt overblik over de metoder, som kan bruges til at styre maskinen. 


10.– 11. marts 2018 
Klinkbygning                      1050 kr.
Vi arbejder med en 15 fods jolle og gennemgår hele opbygningen af båden, så man bagefter har et godt grundlag for at gå i gang med en nybygning eller en større reparation.
 
 


 
 
  
  
17.- 18. marts 2018   
Aptering                       1200 kr
Dette kursus henvender sig til dig, der gerne vil lave om indvendigt i din båd, eller måske skal i gang med at bygge en aptering op helt fra bunden. Vi tilpasser indvendig beklædning, skotter, en køje osv., og vi gennemgår de materialer, som vi kan vælge imellem. Endelig ser vi også på forskellige installationer, ventilation, farvevalg m.m.                                    






Tilmeld dig og læs mere om Løgstør Bådebyggeri´s kurser på www.baadebygningskurser.dk

Løgstør Bådebyggeri                                                           


Havnevej 5                                                                          


9670 Løgstør                                                                       


98 67 18 85                                                                          


info@baadebygningskurser.dk