Gå til hoved-indhold

Stor spændvidde blandt deltagerne ved årets Svendborg Classic

Det var de mindste og de meget store, der mødtes på Lunkebugten, da Svendborg Classic blev afviklet i den forløbne weekend.


De mindste havde fået en særskilt invitation til årets stævne. Den gamle Juniorbåd, eller KDY 15 m2, var valgt som året tema, og en halv snes af slagsen havde taget imod invitationen. Der var især stor interesse om J 438, "Svip", der er den nyeste Juniorbåd - bygget i træ. Bådebygger Jens Nørgaard har brugt de sidste 6 år på projektet. Efter de forsamlede sejleres mening havde arbejdet ikke været spildt: de kårede nemlig "Svip" til "Årets båd 2012."
På den store bane hvor Sophus Weber Race blev afviklet, var Helsingørjollen "Trio" den absolut mindste med sine knap 5.5 meter og et NNL-mål på 3,6 i et meget blandet felt, der i den anden ende rummede den tyske skonnert "Mistral" på over 19 meter og målt til 11,5 i NNL.
I den friske vind fredag lykkedes det at afvikle de planlagte sejladser for både Juniorbåde og på Sophus Weber Banen. Den sidste sejlads, en distancesejlads fra baneområdet til Svendborg havn, foregik i både modvind og modstrøm, så adskillige deltagere var grundstødte i kortere eller længere tid i bestræbelserne på at undgå de mest strømfyldte områder. Vinder af denne sejlads blev den lokale Hans Emil Pedersen i Knarren "Sept".
Lørdagen bød på megen sol - og meget lidt vind. 1. sejlads kom i gang rettidigt, men måtte undervejs afkortes, da vinden i lange perioder var næsten fraværende. 2. sejlads blev gennemført på en meget kort bane, således det lykkedes at afvikle alle 4 sejladser i Sophus Weber Race. Til gengæld var det ikke muligt at gennemføre den afsluttende distancesejlads til havnen. Efter 2. sejlads var det direkte i havn og allerede inden bådene forlod området lå Lunkebugten spejlblank, og de ikke-motoriserede var på slæb i længe rækker ind gennem Sundet.
På Juniorbådsbanen vandt Torben Petersen i "Hvorfor det?" efter 6 sejladser.
Blandt Folkebådene vandt Niko von Bosse i "Puck" og Bernt Kiær i "Pan" vandt blandt spidsgatterne. Hos de små kuttere løb Hans Emil Pedersen i Knarren "Sept" med sejren. I de sidste to løb, ligeledes for kuttere, vandt Johan Brydegaard i "Nini" det ene, og Jan Josvig i 55m2 skærgårdskrydser "Sonja" blandt de største kuttere. Endelig kunne Jesper Worm igen-igen med "Potemkin" som overalt-vinder tage Sophus Weber pokalen med hjem.
2012-udgaven af Svendborg Classic var ikke det største målt i antallet af deltagere, og det er nok nogle overvejelser værd, at sikre det ikke bliver mindre. Både på land og i dommerbådene er der lagt et stort og kompetent arbejde, der snildt vil kunne håndtere et større deltagertal. De mange besøgende på havneområdet, hvor der også afvikledes et pålidelighedsløb og "Ringridning" for motorbådene, vidner om stor lokal interesse for søværts aktiviteter. Stævnet er det største af sin art i Danmark, og Svendborg har en beliggenhed og en historie, der må kunne trække det fornødne antal deltagere til - også ud i fremtiden.
I første omgang kan vi glæde os til 2. weekend i august 2013.