Gå til hoved-indhold

Sommerstævnet og Danmarks (nye) Museum for Lystsejlads

Deltagerne ved sommerstævnet i Svendborg får rig mulighed for at besøge Danmarks Museum for Lystsejlads. Tag den guidede tur med museumsleder Martin Stockholm, eller gør det på egen hånd længe stævnet kører. Du kan komme og gå, som du vil.

 


 

 

Efter 20 år på Valdemars Slot er museet flyttet til Svendborg i en af de gamle værftshaller. På ganske få måneder i foråret, lykkedes det ved hjælp af frivillige sejlere, pengegaver og god fantasi at forvandle en nøgen fabrikshal til et udstillingslokale for 150 års lystsejlads.


Ud over gensyn med de gamle kendinge fra Valdemars Slot er der suppleret fra depoterne: fartøjer, effekter og foto. På gamle sort/hvide film vises der levende billeder fra lystsejladsens historie, og en ikke ubetydelige af museet rummer bedagede fartøjer, der er under renovering. 


Mange af foreningens medlemmer vil nok kunne bruge adskillige timer til et besøg. Skulle det trække ud, er der også tænkt på forplejning. Museet rummer også en lille cafe, hvor man kan gøre klar til at fortsætte besøget.