Øresund på Langs, 2024

For sjette gang afholdes Kapsejladsen Øresund på Langs fredag 9. august til søndag 11. august 2024.

Øresund på Langs samler klassiske fartøjer i alle størrelser og klasser til kapsejlads over 3 dage på sundet.

I 2023 deltog 49 fartøjer og det blev til 3 vellykkede sejladser med god vind, hverken for meget eller for lidt. De trængte vi til efter flere år med vindstille.

Fredag 9.8.2024 starter kapsejladsen med aftenkapsejlads rundt om Middelgrundsfortet arrangeret af ”Kjøbenhavnske træsejlere”. Efter sejladsen er der spisning/snack og skippermøde i K.A.S hyggelige klublokale Jomsborg. Du er velkommen til at deltage i spisning og skippermødet uden at have deltaget i fredagens kapsejlads. Husk tilmelding!

Lørdag mødes spidsgattere, meterbåde og skærgårdskrydsere med tremastede skonnerter, tomastede galeaser til den stor klassiske kapsejlads med mållinje udfor Snekkersten. Fartøjerne lægger til kaj i en havn med et helt særligt historisk maritimt miljø i kulturelle omgivelser med Kronborg som baggrund. Når bådene anløber Helsingør Havn, vil Kronborg kanoner saluterer og der vil være speak fra Fyrskibet om det enkeltes fartøjs særkende og historie.

Hvis du vil opleve dette smukke skue når alle fartøjerne anløber havnen, så kom til Helsingør lørdag eftermiddag. Her vil der være taler, shanty, arbejdende maritime værksteder, udstilling og sejlads med gæster i smakke og ro joller i havnen. Vi har en forventning om at alle fartøjer er kommet i havn senest kl. 16. Der bliver rigeligt at kigge på, så kommer du ikke med et fartøj, så tag til Helsingør og tag imod trosserne, når der lægges til.

Din båd ligger gratis i Helsingør Historisk havn, under og op til en uge efter Øresund på langs.

Lørdagen kapsejlads sluttes i hal 16 med præmieoverrækkelse og et brag af en fest.

Tilmelding Først til mølle!

Vi må sande at vi ikke længere har uanet plads i Hal16 og derfor lukker vi for tilmeldinger ved 200 deltagere ved festaftenen. Så meld dig, din båd og besætning til i god tid.  

Hal16 hjemmesiden er åben for tilmelding.

www.hal16.dk

I det kommende nummer af Klassisk Træbåd finder du en længere præsentation af Øresund på Langs