Ny udstilling på Danmarks Museum for Lystsejlads

Danmarks Museum for Lystsejlads flytter fra Frederiksøen til en ny lokation på Svendborg Havn, og det markeres med en stor udstilling om Danmarks sejlsportsdeltagelse til de Olympiske Lege gennem tiderne.

Museets facade med stor udstillingsplakat og på forpladsen opstillet en SOLING, olympisk klasse 1972-2000. Ophængt på facaden endnu en olympisk båd: styrbords halvdel af en DRAGE, hørende til museets permanente facadeudsmykning. Dragetypen, tegnet 1927 af den navnkundige norske bådkonstruktør Johan Anker, var olympisk klasse fra 1948 til 1972, da Soling overtog dens rolle. En dansk drage - Ole Berntsen m.fl. - vandt OL-guld 1964. Danske Solinger vandt OL-guld 1976 og 1980 (Poul Richard Høj Jensen m.fl.) samt 1992 og 2000 (Jesper Bank m. fl.).

Åbningstale ved museumsfondens formand, Flemming Schmidt.

Flot nyrenoveret FLYING DUTCHMAN. Olympisk klasse 1960-92. En dansk Flying Dutchman, sejlet af Jørgen Bojsen-Møller og Christian Grønborg, vandt OL-guld i 1988.

Oversigtsfoto.

Træningsbænke til lår-og mavemuskler, oprindeligt udviklet af Poul Elvstrøm. Nærmere forklaret på Poul Elvstrøm-tavlen foto 3867.

Jørgen Heidemann var på pletten, da museet holdt udstillingsåbning den 8. maj, og vi bringer en artikel i det kommende nummer af Klassisk Træbåd. Eksklusivt for læserne på defaele.dk, bringer vi billederne fra åbningen.

De olympiske lege i den kommende sommer afholdes i Paris. Danmark deltager som altid i en række discipliner. Sejlsport er en af dem og den sportsgren, der gennem tiden har vundet flest medaljer hjem til Danmark.

Danmarks Museum for Lystsejlads markerer OL med en udstilling, der rummer såvel et tilbageblik på tidligere deltagelse og resultater, såvel som de helt aktuelle deltagere. Fra Paul Elvstrøm til Anne Marie Rindom og her imellem Jesper Bank, Poul Richardt Høj Jensen, Dorte O. - blot nogle af dem, der har repræsenteret Danmark ved de olympiske Lege. ”Vi er stolte af at kunne præsentere en stor samling af de klassiske OL-designs under samme tag: Næsten samtlige bådtyper vil være repræsenteret i udstillingen: Firefly, O-jolle, Finn-jolle, Europa-jolle, Flying Dutchman, Soling, 49’er, Laser-jolle og flere andre”, fortæller Jay Brun Jensen, daglig leder af museet.

Udstillingen blev åbnet af Svendborgs borgmester, Bo Hansen, og en lang række OL sejlere deltog desuden ved åbningen, hvoraf flere fortalte om deres egne oplevelser.

I sensommeren gæster Anne Marie Rindom museet og fortæller om sine oplevelser, udfordringer og resultater i sin sejlsportskarriere og om sin deltagelse i OL her i 2024. Udstillingen løber fra 8. maj til 21. oktober og er museets sidste store temaudstilling, inden museet flytter fra Frederiksøen til en ny lokation på Svendborg Havn.

Åbningstiden på museet er lørdag, søndag samt helligdage mellem 11.00 og 17.00 og tirsdage fra 10.00 til 14.00. Desuden er der åbent på hverdage i skoleferien 23. juni - 5. august og i efterårsferien 14 - 20 oktober, kl. 11 - 17.

Læs mere på lystsejlads.dk