Gå til hoved-indhold

Livlig generalforsamling i Strandmøllekroen

Der var godt fremmøde og masser af hygge i de smukke historiske omgivelser - og herlig udsigt til et solbeskinnet Øresund.

Overskrifterne blev i år formandsskifte, digitalisering af den sejlende kulturarv - og samarbejde med Træskibssammenslutningen.

 



Carl-Ove Thor - leder af Museet for Lystsejlads - og nu ny bestyrelsessuppleant i DFÆL


Som sædvanlig blev det punkterne "Kommende aktiviteter" og "Eventuelt", der sammen med de gode muligheder for hyggelig snak kom til at fylde mest.

Bestyrelsen fortalte om et større projekt for digitalisering af foreningens og museets materialer. Projektet er indgået som et samarbejde imellem Svendborg museum, Danmarks Museum for Lystsejlads samt DFÆL. Der arbejdes nu på igangsættelsen af digital scanning af bådtegninger og dokumenter, så de om føje år vil være mere sikkert bevarede for eftertiden, og samtidig frit tilgængeligt på internettet.
Det vakte stor interesse og opbakning i forsamlingen - det tyder på en god arbejdsmæssig opbakning til projektet. Det forventes, at projektet kan få brug for medlemmernes hjælp, og der vil komme mere herom på hjemmesiden og i bladet.

Simon Hansen foreslog, at DFÆL og Træskibssammenslutningen skulle indgå i et nærmere samarbejde, og det var der ligeledes stor tilslutning til blandt de fremmødte. Bestyrelsen modtog denne opfordring og vil arbejde videre med hvilke tiltag, der med fordel kan samarbejdes om på tværs af klubberne.




Ole ("Duen" af Assens) frister de fremmødte til at deltage i "Kongelig Classic", der i år går fra Flensburg til Åbenrå i slutningen af august


Valgene
Marianne Steensen fik ved sin afgang fra bestyrelsen tildelt varme ord og gaver. Og det samme fik Ove Juel, der efter 8 år som formand har ønsket at fortsætte som "menigt" bestyrelsesmedlem.
Som ny formand blev Catja Beck-Berge valgt, og Poul Klentz blev valgt som nyt medlem af bestyrelsen, efter at have fungeret som kasserer i et år. Carl-Ove Thor, kendt som leder af Museet for Lystsejlads, blev valgt som ny bestyrelsessuppleant.
De øvrige poster fortsætter med samme besætning som hidtil:
Anders Rugaard, Carl Mangor i bestyrelsen og Ole Toft som suppleant.





Vores nye formand Catja giver gaver til den afgående - og i baggrunden storsmiler Marianne, som allerede havde fået tale, blomster og klapsalver som afgående bestyrelsesmedlem