Gå til hoved-indhold

Kongelig Classic 2016

Klassiker-træffene er her sidst på sæsonen faldet som perler på en snor. I sidste weekend var der Kongelig Classic i grænselandet.

 





Havnen i Flensborg er til daglig et sted, hvor det er muligt at give næring til sine maritime psykoser. Torsdag og fredag i sidste uge blev der så tilført en ekstra dosis, da Kongelig Classic 1855 gjorde klar til årets sejlads fra Flensborg over Sønderborg og til Åbenrå.




65 tilmeldte både i mange afskygninger: et par vikingskibe, skærgårdskrydsere, ex-fiskekuttere, Folkebåde, jollekrydsere og et par ketcher i størrelse 60+. Klassikere af enhver art, tidligere brugsfartøjer og lystbåde i mellem hinanden.




Den første sejlads mellem Flensborg og Sønderborg blev afviklet i jævn vind fra sydvest, så deltagerne var i havn midt på eftermiddagen fredag. 




Lørdagens etape, fra Augustenborg Fjord og til Åbenrå, måtte afkortet som følge af meget svag vind. Linjen blev rykket til Åbenråfjordens indsejling, så man kunne nå i havn med den svage nordøstlige luft.




I alle de tre havne havde arrangørerne sørget for et bredt udbud af aktiviteter, der sammen med alle både tiltrak mange besøgende.




Det er bestemt værd at sætte kryds i kalenderen den sidste weekend i august 2017.


Stemningen fra arrangementet kan nydes i denne lille film ombord på Akela: https://www.youtube.com/watch?v=o-excJkC7Ok