Gå til hoved-indhold

Kære Ærede DFÆL medlemmer

Bestyrelsen beklager at den ikke har indset behovet for en udsendelse af begrundelsen for vedtægtsændringerne, inden generalforsamlingen.

 

Bestyrelsen planlage at komme med et oplæg på generalforsamlingen, som samlede motiveringen for ændringerne. Men vælger hermed at publicere motiveringen på forhånd.



Ændringerne tager sit udgangspunkt i ønsket om fjernelse af muligheden for at ansøge om støttemedlemskab, et medlemskab der er en underskudsforretning for foreningen.
 
Da vi så alligevel skulle i gang med arbejdet med vedtægtsændringer, vil vi benytte lejligheden til dels at indskrive vores Fartøjsregister i vedtægterne, som har været et ønske i en længere periode, samt at præcisere og modernisere en række punkter.
Her med følger ændringerne med tilhørende motivering.

§1
Stk. 1 Ingen ændringer.
stk. 2 Vi har fjernet hjemstedsangivelsen da DFÆL ikke har et bestemt geografisk hjemsted, men mest af alt hjemhører på internettet.

§2
Foreningens formål er, som det er nu, delt i to. Dels en paragraf i vedtægterne, dels et dokument der hedder ”Formålsparagraf”. Bestyrelsen ønskede at præcisere, hvad der er hvad. Foreningens formål i vedtægterne er blevet til to overordnede hensigter, som vi mener samler DFÆL’s målsætning. Bestyrelsen er i gang med at lægge sidste hånd på noget vi kalder DFÆL-missionen, som skal erstatte dokumentet ”formålsparagraf” og henhører ikke under vedtægterne, men mest af alt er et arbejdsprogram for den siddende bestyrelse.

§3
Ingen ændringer.

§4
Helt ny paragraf om fartøjsregistreret. Bestyrelsen ønsker at vægte og formalisere denne del af DFÆL’s virke.

§5 (tidligere §4)
Stk. 1 Der er ingen indmeldelsesgebyr i DFÆL, så dette er fjernet.
Stk.2 Formuleringsændring.
Stk.3 Støtte medlemskab er fjernet fra vedtægterne, da dette er en underskudsforretning for DFÆL. I stedet er indskrevet en præcisering af medlemskabets stemmerettighed ved generalforsamling. En rettighed der udspringer af en bred debat om enkeltmandsmedlemskab, familiemedlemskab, foreningsmedlemskab, båd-fællesskaber osv., hvor bestyrelsen er kommet til den konklusion, at vi ikke vil blande os i hvor mange der hører under et medlemskab, men vi vil sikre en retfærdig afstemningen på generalforsamlingen.
Stk. 4 Formuleringsændring.
Stk. 5 Ingen ændringer.
Stk. 6 og stk.7 samles i en ny formulering. Den rettidige indbetaling er anført på det udsendte giro kort.

§6 (tidligere §5)
Stk.1 Ingen ændringer.
Stk. 2 Ingen ændringer.
Stk. 3 Ingen ændringer.
Stk. 4 (ny) Bestyrelsen pålægges at lave et budget for det kommende år. Bestyrelsen anser det for rimeligt at GF på forhånd skal kende til, hvad bestyrelsen agter at bruge foreningens penge til det kommende år.

§7 (tidligere §6)
Ingen ændringer, undtaget;
Stk. 7 Der er kommet et loft på kr.3000,- over hvad formanden kan råde over alene. Dette er for at skåne foreningen for et eventuelt misbrug, samt for at fordele ansvar blandt bestyrelsen.
Stk. 11 er flyttet til §4

§8 (tidligere §7)
Stk. 1 Ingen ændringer.
Stk. 2 Ingen ændringer.
Stk. 3 GF dagsordenens punkter 3. og 4. har byttet plads, da regnskabet er en naturlig forlængelse af beretningen. Det nye punkt 4 har fået indskrevet den nye §6 stk. 4.
Stk. 7. Præcisering af afstemningsprocedure, som allerede nu er kutyme.

§9 (tidligere §8)
Ingen ændringer.

§10 (tidligere §9)
Stk. 1 Ingen ændringer.
Stk. 2 Ingen ændringer.
Stk. 3 ”Danmarks Museum for Lystsejlads” er skrevet ud som et specifikt museum, men er naturligvis stadig en mulig modtager.

§11 (tidligere § 10)
Nye datoer.