Gå til hoved-indhold

Juniorbaadsregisteret

Kim Hansen, København, der tidligere har ejet KDY Juniorbåd J 99, har sat sig for at lave et komplet register over Juniorbåden.



Kim Hansen har gennem et par år kortlagt det meste af Juniorbåd J 99´s historie. 
Båden er fundet på Danmarks Museum for Lystsejlads (DMFL), hvortil den i 2005 blev doneret af Jørgen Royal, Nyborg.

J 99´s historie kort er, at den er bygget til Sejlforeningen Vikingen i Nykøbing Falster hos bådebygger C.M. Nielsen i 1946. 
Hellerup Sejlklub overtog båden i 1950, og her sejlede den frem til 1957, herefter havde den flere private ejere, indtil Jørgen Royal overdrog den til DMFL, efter at den havde været i Jørgens families eje siden 1978.

Da J 99 kom til Hellerup, blev den opkaldt efter modstandsmand Jens Carl Thomsen, der havde været junior i Hellerup Sejlklub. 
Dines Bogø har skrevet en beretning om Jens, den kan læses her:
https://www.lokalhistorier.dk/Gentofte/JCT/

Kim Hansens søgning bragte ham også i kontakt med DFÆL, der formidlede kontakten til Klaus Petersen, ejer af Corinna, der også er bygget på C.M. Nielsens bådebyggeri til Klaus´ far Albert Petersen. Klaus kunne blandt andet bidrage med oplysningen, at hans bror Johan var på sit første togt som Junior med J 99 og J 100, det vides dog ikke hvilken af bådene Johan sejlede med.

Kim Hansens historie om J 99 kan læses her: 
http://hvadarkivernegemmer.blogspot.dk/
og her:
http://hvadarkivernegemmer.blogspot.dk/2011/11/min-dejlige-juniorbad.html

Kim Hansen stopper ikke her, men vil nu bruge sine erfaringer til at oprette et register over Juniorbådens historie, ejere, både, byggeværfter mm. 
Derfor søger Kim kontakt til alle, der ved noget om Juniorbåden, Kims søgning kan følges her:
http://kdy15m2juniorbaaden.blogspot.dk/