Gå til hoved-indhold

Jubilæumsudstilling på museet

For få dage siden - 22 april - var det 75 år siden, verdens første folkebåd blev søsat i Göteborg, da isen endelig var væk.

Danmarks Museum for Lystsejlads, der fejrede 70-års dagen ved en fest på Valdemars Slot, fejrer nu de 75 år ved en billedkavalkade, der viser øjeblikke af mange sider af folkebådssejlernes tilværelse med deres klassiske både.

En bådtype, der til fulde har levet op til intentionerne, da den blev skabt. En bådtype, der lever op til udstillingens motto: "Forever young"







Tirsdag 25 april var der "fernisering" på udstillingen, som officielt åbner 1 maj.

Mange gæster - omkring vel ca 75 mener museumsleder Martin Stockholm - havde fundet vej til denne lejlighed.


Billederne er taget af en inkarneret tysk folkebådssejler, Michael Müller fra Hamburg, der er fotograf og sejler F D 554 "Havfruen", bygget af Ove Kaae i Svendborg 1967, og af en fotografkollega Udo Thomas.











Herover mesterfotograferne Michael (t.v.) og Udo ved stævnen af "Gill".





Billederne opleves som en frise på en foldevæg, der i adskilte sektioner slanger sig ud og ind igennem den midterste del af museumshallen, flankerende museets 2 folkebåde, "Gill" fra 1942 (en af de allerførst byggede) og "Tibbe" fra 1969 (som lagde skrog til, da der skulle laves støbeform til de nyere glasfibefolkebåde)











Der er scener fra arbejdet med at pleje bådene, der er hyggebilleder fra cockpit og kahyt, der er sejladsbilleder og der er badebilleder. Billeder der lyser af fotografernes begejstring over det, de har oplevet.























Jeg tror, de har haft det sjovt med at samle ind til udstillingen.


Det havde de i hvert fald den julidag sidste år, da jeg var indlagt som aktør - og jeg havde selv en herlig dag sammen med dem.











Kom til Svendborg og kig indenfor !





PS: og personligt kan jeg i år fejre 25 års sejlerjubilæum sammen med min egen folkebåd "Scherzo", der i år fejrer sin 50-års fødselsdag.