Gå til hoved-indhold

Europe Week Classic Regatta

Oslofjorden er altid et besøg værd, men i dagene 15.- -22. juli næste år vil der være skærpet interesse for folk med hang til klassiske lystbåde. Europe Week kikker forbi!

Det bliver tredje gang Europe Week Classic Regatta afvikles i norsk farvand. Ved 100-århundredeåret for Norges uafhængighed af Danmark afholdtes i 1914 et stort stævne, og her ved 200-året er det Oslofjorden der skal danne rammen med Kongelig Norsk Seilklubb og Klassisk Treseiler Klubb som hovedarrangører.

Regattaen åbner i Sandefjord i den sydlige del af Oslo-fjorden. Efter 2 dage med kapsejlads ved fartøjerne sejle de 30 sømil til Son. Her vil deltagerne være gæster i en lille by fuld af historie og maritime kultur.

Den 20. juli fortsætter regattaen med en kapsejlads fra Son til Oslo. Her følger 2 dages kapsejlads med en afsluttende afskedsmiddag og fest den 22. juli.

Den store norske konstruktør Johan Ankers både vil uden tvivl sætte sit præg på billedet i løbet af ugen, ikke mindst i form af en masse gamle Meter-både, men også en anden ”nordmand”, skotten Colin Archer, vil antageligt være repræsenteret med nogle af sine lods- eller redningsbåde. Enkelte af de norske fartøjer, der deltog i stævnet i 1914, sejler stadig, og vil forhåbentligt være at finde i Oslofjorden til sommer.

Der er allerede mange tilmeldte, men den 1. april forventes det at mellem 100 og 150 vil være deltagende både. Og arrangementet er i gode hænder. Udover de to hovedarrangører, Kongelig Norsk Seilklubb og Klassisk Treseiler Klub, er en række lokale sejlklubber samt værtsbyerne Sandefjord, Son og Oslo med til at sikre gennemførelsen.