Gå til hoved-indhold

DFÆL-stævne 2013: Nye datoer

Stor aktivitet i Svanemøllehavnen juli 2013 medfører at næste års Sommerstævne afholdes i dagene 4. til 7. juli.



Sommermødet i Ebeltoft sagde god for bestyrelsens forslag om at rykke det årlige stævne til uge 28. Her lå det store Kystkulturtræf, som DFÆL deltog i dette år, og med en ferieperiode, der generelt har rykket sin tyngde til sidste halvdel af juli de først dage i august, fandt vi at tiden moden til at flytte fra den traditionsrige uge 27.

Svanemøllehavnen og de implicerede klubber er også indstillet på at se os, men har tillige givet tilsagn om, at der i den samme periode afholdes Danmarksmesterskab for X-99. Det er en stor klasse med mange deltagere, og med ligeså stor bevågenhed. Med vore forventninger om et stort deltagerantal til DFÆL-stævnet i Svanemøllen, har vi valgt, at det alligevel afholdes i uge 27, hvilket vil sige dagene torsdag den 4. til søndag den 7. juli.

Med afviklingen af sommerstævnerne lægger vi vægt på muligheden for at ligge samlet; ikke bare ved broerne, men i ligeså høj grad at have mulighed for faciliteter på land, hvor stævnets deltagere kan være sammen. Opfyldelse af begge ønsker ville være vanskelige for havn og klubber med to store arrangementer på samme tid.
Bestyrelsen er derfor af den opfattelse, at vi hellere vil besøge havnen i uge 27 hvor såvel havne- som landforholdene vil være optimale. Skulle der være medlemmer, der allerede har planlagt ud fra den oprindelige dato, beklager vi meget, men håber samtidig, at vi med denne hurtige udmelding kan imødegå de store gener.

Svanemøllehavnen er hjemsted for den største koncentration af klassiske træbåde i landet. De tre klubber, Frem, KAS og Sejlklubben Sundet har et stort antal medlemmer der tillige er medlemmer af DFÆL, ligesom der i Københavnsområdet i øvrigt ligger mange træbåde. Københavnske Træsejlere har gennem de senere år været med til at holde et højt aktivitetsniveau, og vi kan derfor se frem at mødes fra det ganske land i deres farvand.

Vel mødt i Svanemøllehavnen 4. til 7. juli 2013!