DFÆL har fået ny formand

Et vemodigt farvel til vores gamle formand, Simon og en varm hilsen fra Rasmus Højring, den nye formand.

Simon runder Generalforsamlingen af i KAS' restaurant, Svanemøllehavnen.

Efter fem stærke år som formand, har Simon Bordal Hansen ønsket at trappe ned og ikke genopstille til formandsposten. Og, at det er en person, der har haft stor betydning for DFÆL, der nu træder tilbage, fremgår tydeligt af næstformand Ole Olsens rørende tale for Simon, hvor han takkede ham for den store indsats og de fine resultater, han havde opnået for DFÆL gennem fem år (talen kan ses nedenfor). 

I stedet har bestyrelsen indstillet mig til bestyrelsesmedlem og anbefalet mig som ny formand, hvilket en enstemmig generalforsamling har bakket op.

Jeg håber at jeg kan leve op til de forventninger der måtte være - jeg vil i hvert tilfælde gøre mit bedste og håber naturligvis på medlemmernes støtte. 

Om mig selv kan jeg kort fortælle at jeg er ingeniør af baggrund og er 62 år. Da jeg i 2019 skulle erhverve mig min første båd blev jeg ramt af træbådsfeberen da jeg kom ombord på havkrydseren Sabrina tegnet af E. Vind Hansen 1954. 

Duften af træ og linolie, de smukke linjer og konstrutionsdetaljer har fyldt mig siden. 

Jeg ser frem til at møde jer rundt omkring i  farvandende i det ganske land og naturligvis især ved DFÆL stævnet i Horsens 11 til 14 juli. 

God vind til alle.

Referatet fra generalforsamlingen vil I snart kunne finde på vores hjemmeside www.defaele.dk

Her vil det også fremgå at vi har fået en ny suppleant Lone Weiland, som erstatter Thorbjørn Joest Andersen, hvorved bestyrelsen ser ud som følger:

  • Rasmus er formand
  • Ole næstformand
  • Dorthe kasserer
  • Jørgen og Preben bestyrelsesmedlemmer
  • Lone og Peter suppleanter

 

Med venlig hilsen
Rasmus Højring, formand
Mail: formanden@defaele.dk
Mobil: +45 5250 3273

 


Ole Olsens tale til Simon på DFÆLs Generalforsamling den 16. marts 2024:

På hele bestyrelsens vegne !

Du har prøvet det før – altså at sige et ”tak for denne gang” til DFÆL

Så vidt jeg har kunnet se, så var du medlem af bestyrelsen fra 1984 – 2008,  redaktør af bladet fra 2003 – 2007 tilknyttet i flere år frem,   næstformand fra 2006 - 2008.

I nyere tid, 2019 - huskes mest den forfærdelige generalforsamling i Sejlklubben FREM – få meter herfra – hvor du, da det var lige ved at gå helt galt for os, at du tilbød at være formand – det var en fin og meget betydningsfuld beslutning.

Du fik stablet en bådtælling på benene, fik reddet bladet ved både at være redaktør lay-uoter og samtidig samlet bestyrelsen om et fælles fodslav.

Yachtloggen har plaget os  - vel i virkeligheden før denne dag, men er nu bragt på sikker kurs

I din formandstid fik vi indført ny IT – en ganske stor økonomisk investering i et emne som kun få kan mestre – vi var mange der følte at vi satsede en væsentlig del af foreningens opsparing, da vi vedtog at bruge min. 60 000 på dette. Du har jo altid været meget obs på foreningens økonomi, og – ja det var et sats, men nødvendigt.

Senere fik du igangsat arbejdet med vores registreringsbevis – her er vi stadig på vej, men grunden er lagt, og en dag vil alle vores gode træbåde være registreret

I Skibsbevaringsfonden har du indtaget DFÆL’s plads – et job du også fremover vil varetage – og tak for det. Det kræver vist en engels tålmodighed at gennemstå de møder – men det vil også lykkes at få det samarbejde fuldbragt

Din store interesse for de små i i træbådsmiljøet har du aldrig svigtet – lokale aktiviteter rundt omkring i landet er blevet opmuntret, dels ved besøg, dels ved glimrende artikler i Klassisk Træbåd – måtte dette arbejde blive endnu bedre i fremtiden

Med tanke på din nye/gamle båd, så skulle du jo nu have et par m2 glasmåtte og nogle kg polyester, som tak for din indsats, men Ynglingen kræver vist ikke sådant foreløbig, og du skal tage vare på Nanna, dig selv og resten af familien, så derfor håber vi at du og familien vil nyde disse flasker en god aften på terrassen, på båden eller mens snestormen hyler – en dag!