Gå til hoved-indhold

Åbne både ved Svendborg

Der var lidt for enhver smag på Sundshøj bådebyggeri lørdag den 28. januar. På værkstedet blev Wienerpølserne dumpet i det kogende vand og øllene ventede på bordet i noget der lignede køleskabstemperatur, inden vi startede rundvisningen på lagerpladsen, hvor kutterne "Kamma" og "Wahlen" stod i to telte

 

Begge bådene har gennemgået et større renoveringsarbejde indenfor de senere år, og det kræver ikke den store indsats for at de fremstå sejlklar til den kommende sæson.
I en nærliggende hal stod motorbåden Louise, som bådebyggeren Arne Wahl er ved at lægge sidste hånd på. Den har ligeledes er større renovering bag sig og ligner efterhånden en nybygning.

Samme hal rummede tillige en mængde andre fartøjer, lige fra en meget stor motorbåd, hvor Wahl er i gang med at udskifte enkelte bord, til en smuk lille kano. I mellem disse yderligheder var det især to gamle kuttere, der tiltrak opmærksomheden; en gammel Måge fra 1939 og en halvdæksbåd ligeledes fra 30'erne. Begge to i en stand der kræver en større - men ikke umulig - indsats.
Inden vi forlod hallen demonstrerede Arne, hvorledes hans bloksav skærer en askestamme til planker.
Herefter gik turen til værkstedet igen, hvor stod den på varme pølser og kolde øl, kaffe og kage og løs snak inden selskabet tyndede ud hen på eftermiddagen.