Gå til hoved-indhold

Åbne både i Svanemøllen

Vi fik kigget på flere både i Svanemøllen, og kunne bagefter varme os med både kaffe og herlige fortællinger i KAS's klubhus

 


Normal

0



21



false

false

false


DA

X-NONE

X-NONE




























Der var solskin og meget dejligt vejr - dog hundekoldt - da en større flok træsejlere kom til Åben Båd i Svanemøllehavnen.
Vi kiggede på 38 m2  Utzon-klassespidsgatteren D13 ”Kuling” fra 1938, der er under kraftig restaurering og forventes at komme i vandet her til foråret.



Mads viste sin båd frem – og vi kunne beundre det flotte og kraftige nye træværk i bådens kølkonstruktion.

Vi var også forbi folkebåden FD 59 ”Påfuglen” fra 1948, der stadig venter på en ny ejer – ellers kan det gå helt galt for dens videre gang på havet. Frygteligt at tænke på – den har været een af de hurtigste folkebåde i Danmark. Se under både til salg.

Mere trøsterigt var det at beundre KAS´s smukke smykkeskrin, 6-meteren ”Oui-Oui” fra 1922 og kunne udforske dens fuldkomne tilbageførelse til den oprindelige indretning som ren kapsejler uden kahyt eller andre dikkedarer. Masser af smukke detailler og masser af fornemmelse af fart og handleplads, når man stod oppe i det kæmpestore og dybe cockpit.

Og rigtigt sjovt var det at høre Gorm Boas underfundige beretning om sin barndom i folkebåd – og se billeder af livet ombord med 6 børn og 2 voksne i faderens selvbyggede folkebåd, der senere blev solgt til USA. Iøvrigt efter på køberens krav at være blevet indrettet med søtoilet!



Der var kaffe og kage i overflod til at genvinde kropsvarmen med, mens Gorms fortælling skred frem -  helt op til vore dage, hvor han har mødt folkebåde og folkebådsejere så langt borte som i Spaniens land.