Korsar sælges

"KORSAR"... 9,50 x 2,73 x 1,50m leder efter en ny, kærlig ejer til en klassisk yacht med ubestemt alder, til det men med en lang historie...

Yderligere information:

Alderen er beviselig indtil 1912, hvad der var før er uklart. I 1920 satte en dampbådskaptajn fra Hamborg skibet på grund ved Sæby i Danmark i en østenstorm og opgav skibet lidt senere. Skibet blev solgt som strandgods, hvorefter der fulgte en omskiftelig periode rundt i Danmark med nogle ejerskifter, restaurering og reparationer, indtil skibet blev købt af mig i 1991 som noget af et vrag.

Fra 1992 til 1998 fulgte en omfattende restaurering, blandt andet på Christian Johnson-værftet i Egernsund. Skroget er af stål og er ligeledes blevet restaureret. Interiøret, som desværre ikke længere er originalt, er lavet af en tømrermester og er praktisk, elegant og stabilt.

Skibet er gaffelrigget og har et samlet sejlareal på 60m2. Det har en indbygget BUHK DV 20 motor med 20 hk og en ca. 120 l tank.

Skroglængden er 9,5 m, -bredden 2,73 m, og masthøjden 11,5 m over dæk. Dybgangen på 1,5 m giver dig også mulighed for at søge efter skjulte bugter.

En dobbeltkøje i stævnen og to enkeltkøjer i salonen giver en hyggelig soveplads. Salonen har te klapbord. Optimus-komfuret med 2 flammer i en praktisk kabys. 

Et navigationshjørne med ekkolod og Fluxgate kompas lader dig finde den rigtige vej, om natten våger ekkoloddet over din søvn. Der er opbevaringsplads nok til udstyret. Det (manuelle) lænsesystem giver sikkerhed, en brønd med elektrisk pumpe sørger for tørre fødder under sejlads, hvis der skulle komme vand indenbords.

Overbygningen er lavet af eg i stil med den gamle overbygning, Oregon-fyrdækket er en fryd for øjet. Et rummeligt telt sikrer et behageligt ophold selv i regnvejr.

At sejle båden er rigtig sjovt, den ligger hurtig på „siden“, men så er det stabilt og nemt at styre. Jeg har lavet mange, mange fine ture med den, men nu er det tid til at sige farvel.

Der et vist "reparationsefterslæb", så KORSAR tænger til en kærlig en hånd inden den sættes til vands igen, men projektet er rimeligt overskueligt og kan klares af en erfaren håndværker.

Der medfølger omfattende materiale om bådens historie, og enkelte reservedele.

Prisidé: 8.500,- €  / 63.000,- DKR

Se mere på Klassische Yachten Flensburgs hjemmeside: https://www.k-y-flensburg.de/boote-am-steg/korsar/

Kontakt: ulidoelle@gmail.com, eller mob: +49 162 1003480