Sommerstævnet i Marstal vel overstået

På trods af stærk nordvestlig vind, som satte kapsejladsen skakmat, blev sommerstævnet i Marstal en stor succes.

43 fartøjer var tilmeldt, og med få afbud på grund af den stærke vind, endte Bro 8 i Marstal Lystbådehavn med en sand parade af det flotteste, DFÆL kan byde på. Folkebåde, Nordiske Krydsere, Spidsgattere, Yawler, motorbåde, krager og mange andre ... De var der i alle udgaver og i imponerende stand.

Kapsejlads aflyst

I dagene op til stævnet, lå der et højtryk i sydvest som gav øgende vind fra nordvest. Med 15 m/s i stødende var der desværre ikke så meget at gøre. Kapsejladsen blev indstillet til stor skuffelse for mange. Til gengæld blev der tid til flere besøg i fartøjerne og gåture i Marstal, som viste sig fra den fineste side.

Aftenens fest med over 100 tilmeldte bragte mange fine indslag med sig. Præmieringer skulle uddeles og enkelte talere blev der også plads til. Marstal Småborgerlige Sangforening, gav morsomme eksempler på shanties og lokale Marstal-sange og aftenen endte med en trio på sav, harmonika og guitar.

Præmieringer

I løbet af fredagen havde DFÆLs vurderingsudvalg gennemgået 10 fartøjer og resulatet blev præsenteret under lørdagens fest.

Skruen gik til motorbåden Micka og Harpunloggen blev tildelt den 35 fods sejlkutter Sølve.

For god bevaring modtog Rosa, Scherzo, Viva og Svea hver en plakette.

Tak!

En stor tak til alle for at gøre stævnet til en mindeværdig oplevelse. Og en særlig stor tak til  til arrangementskomiteen for en vellykket afvikling. Det havde ikke været det samme uden jer!

 

Fotos: Simon Bordal Hansen og Preben Sørensen