Svendborg 2016

Godt 40 både og ca. 100 sejlere deltog med stor tilfredshed under de rammer, som Svendborg Havn og Maritimt Center stillede til rådighed.

Deltagerne fik blandt meget andet mulighed for at besøge såvel Walsteds Værft som Ring Andersens Skibsværft - og desuden det helt nyåbnede lystfartøjsmuseum på Frederiksøen.

Kapsejladsen på Lunkebugten blev varetaget af Svendborg Amatør Sejlklub og her løb den lokale sejler Hans Emil Petersen i Knarr’en Sept med kutternes præmie, Carita-pokalen og Henrik Hansen, Hvidovre Sejlklub, i Fant, med spidsgatternes pokal i deres løb.

Mere end 10 både havde meldt sig til vurdering. One-tonneren Nini, spidsgatteren Susan og ketchen Akela fik alle plakette for god bevaring.

Skruen blev tildelt Malusi fra Frederikshavn. Båden er overtaget for en del år siden i dårlig stand, og er af Birger B. Pedersen igennem årene blevet rettet op og fremstår i fin stand.

Harpunloggen blev givet til Johan Brydegaard og Maria Madsen-Mygdal for Knarr’en Rapp. Båden er yderst velholdt, og det ses tydeligt, at ejeren har lagt mange timers arbejde i båden år efter år.