Odense 2011

Arrangører og deltagere kunne søndag formiddag se tilbage på et sommerstævne, der bød på mange oplevelser i et vejr, der viste sig fra flere forskellige sider.

Den første morgen oprandt med et større regnskyl, der varede godt op ad formiddagen. Flere benyttede her lejligheden til at tage med den lille kanalfærge over til Stige for at proviantere. Andre deltog i den mere organiserede udflugt til selve Odense, mens indkaldte bådbyggere og andre fagfolk tog et kritisk blik på de fartøjer, der ønskede foreningens bedømmelse.

Odense Sejlklub har en tradition med at sejle eskadresejlads ind til bunden af Odense havn på den årlige jubilæumsdag. DFÆL fulgte op på dette, og sidst på eftermiddagen lå alle de deltagende både i kølvandsorden og med vajende signalflag på vej ind i havnen. Et par timer senere var bådene tilbage på Stige Ø, og der blev tændt op i grillen, og aftenen i gennem blev der sejlet adskillige sømil ved bordene.

Lørdagen var afsat til kapsejlads på Odense Fjord. I modsætning til gårsdagen stod vejret på sol og jævn vind fra sydøst. Starten gik ved Vigelsø og det første ben blev hurtigt til kryds ud gennem renden mod Lindøvæftet. Det blev en sejlads hvor mange måtte ind at røre grundene på begge sider af den smalle rende, og et forholdsvis stort antal både måtte udgå efter at have måttet modtage hjælp for at komme flot. De der gennemførte fik imidlertid en spændende sejlads mellem koste og stenrøser. 
Motorbådene sejlede tur til Vigelsø og havde en fin udsigt til starten på kapsejladsen.

Om aftenen afholdtes stævnets festmiddag, hvor der uddeltes forskellige opmærksomheder til de både, bedømmelsesudvalget havde fundet værdige. Harpunloggen blev tildelt den Nordiske Krydser Svea. Derefter blev der ryddet noget gulvplads, så der kunne danses igennem til tonerne af jazzmusik.

Søndag formiddag kunne der uddeles præmier i de forskellige løb, og endelig blev der kåret to danmarksmestre, Pan hos spidsgatterne og Trio hos kutterne.

Som det sidste blev stævnet skudt af med et gensyn i Ebeltoft 2012.

» Billeder fra Odense ...