Kerteminde 2014

Over 40 både mødtes i dagene 10 til 13 juli i Kerteminde, hvor vind, vejr og faciliteter gjorde det 35. sommerstævne til et meget vellykket arrangement.

Kapsejlads i Kerteminde 2014

Hen over onsdag og torsdag anløb det ene fartøj efter det andet Kerteminde havn, hvor der var gjort plads i det store bassin ud for sejlklubbens hus. Det gode vejr har sikkert virket tillokkende på nogle, for på selve åbningsdagen indløb der stadig nye tilmeldinger. Foreningens formand, Catja Beck-Berge, viceborgmester Palle Hannesborg Sørensen og Kerteminde Sejlklubs formand Jørgen Larsen bidrog alle med lidt velvalgte i forbindelse med åbningen, hvor den traditionelle kanonsalut i bogstavelig forstand skød arrangementet igang.

Foreningens årlige sommermøde blev afholdt fredag formiddag, hvor bestyrelsen orienterede om igangværende projekter, og hvor medlemmerne kunne dele oplevelser og byde ind med gode ideer. Som noget meget aktuelt og nærværende var der blandt andet forslag til næste års stævne. Her blev både Aalbæk og Helsingør bragt i spil.
Efter mødet samledes et hold af bådebyggere og Fæle, der i fællesskab gav sig i kast med opgaven at vurdere de både, der havde indgivet ønske om en vurdering. Denne gang 10 i alt. I mellemtiden var der stumpemarked, snak ombord i bådene og indkøb i Kerteminde og ikke mindst en tur rundt om Johannes Larsen Museet, som mange udtrykte stor interesse for. Kl 14 var der udflugt for alle interesserede til Ladbyskibet og den vikingeaktivitet, der er i gang lige uden for Kerteminde. Der fyldtes en hel bus og et par privatbiler for at kunne honorere interessen.

I lighed med torsdag aften blev der også fredag grillet igennem. Det gode vejr trak alle i land, så ser måtte hentes borde og stole fra en større del af havneområdet.

Der var nogle lidt skumle udsigter for lørdagens kapsejlads. Vinde under 3 m/s - og aftagende. Selve dagen oprandt dog med en glimrende, der stabiliserede sig jo længere dagen skred frem. Som dommerskib lå Achtons Friis' gamle Rylen og på dækket styrede John Andersen fra Kerteminde Sejlklub myndigt sit dommerteam og fik afviklet to bane- og en kortere distancesejlads på bugten ud for Kerteminde.

Lørdag aften var der vanen tro festaften. Kerteminde Sejlklub havde lånt ekstra siddepladser hos kajakklubben, så de mere end 120 sejlere og hjælpere kunne holde aftenen sammen. 
Højdepunktet var uddelingen af foreningens opmærksomheder til de både, der var tilmeldt fredagens vurdering. Harpunloggen gik til Nina Swell, Odense Sejlkub, ejet af Hans Bach. Plaketter for god bevaring gik til Viben og Marita, Aleta fik en opmuntringsplakette. 
Udmærkelsen for motorbåde, Skruen, uddeltes ikke dette år. Til gengæld afleverede sidste års modtager Marion og Ken den fint polerede Skrue i en smukt fremstillet kasse, så den kan opbevares forsvarligt, til den næste uddeling.

Søndag formiddag var vejret slået lidt om, og flere sejlede allerede fra morgenstunden, med en udsigt om stærkt opfriskende vind. De fleste blev dog til både det dejlige morgenbord, der alle tre dage blev iscenesat af Kerteminde Sejlklubs Venner, og til præmieoverrækkelsen, hvor resultaterne af lørdagens sejladser  blev offentliggjort.
Spidsgatterpokalen blev suverænt vundet af den lokale Gigi, og kutterne kunne Mælar 22eren Vixen løbe med trofæet. 
Samtlige resultater vil kunne ses nedenfor.

Derefter var der blot tilbage at få standeren ned og Catja Beck-Berge kunne sige tak for i år og farvel til et på alle måder vellykket stævne.

» Læs beretningen i Klassisk Træbåd nr. 121 som oplevet af Gorm Noa ...