<< Tilbage


Sommerstævnet. Godt - men småt.
16. jul. 2018  Kl. 08:35:16  af: Stævneudvalget

Der var fine forhold i Middelfart, da årets sommerstævne løb ad stabelen. Træskibshavn midt i byen og hyggelige omgivelser til alt det indendørs. Men der havde været plads til flere.  

Der var ingen tvivl om, at der var træbåde i havnen. Nok er der til daglig både lidt jagter og galeaser i den fine havn der vidner om den sejlende kulturarv, men DFÆLs mange træmaster og signalflag, satte lidt ekstra kolorit på omgivelserne og tiltrak nysgerrige besøgende. Efterhånden som weekenden skred frem, nåede deltagertallet på årets sommerstævne op mod knap 30 både.

  

På indholdssiden fulgte stævnet op på de senere års klassiske dicipliner. Der blev hygget båd og båd i mellem, grillet i fællesskab i de pittoreske omgivelser på Lillebælts værftet som dannede rammerne om arrangementet. Programmet bød på byvandring med og uden guide i Middelfart, alt mens solen -  næsten uden undtagelse - skinnede fra en nærmest skyfri himmel.

  

Gode og særdeles aktive medlemmer fra Lillebælt Værftet, Venneforeningen og Smakkelauget servicerede stævnets deltagere på allerfineste vis, og det var tydeligt at der på værftet er opbygget en solid rutine i at udvise stor og hjertelig gæstfrihed. Smakkelauget lagde fredag eftermiddag joller til smakkesejlads for dem som ønskede at prøve kræfter med de små livlige både. Den meget stærke strøm, og de i den sammenhæng uprøvede besætninger, blev udfordret. Dette især når jollerne skulle lægge til ved bådebroen. Underholdningsfaktoren var i top, og heldigvis afstedkom det hverken person- eller materielskade, men måske en enkelt eller to fik lattermusklerne på overarbejde.

  

En afvigelse var der dog på programmet. Det traditionelle Sommermøde var i år erstattet af en Ekstraordinær Generalforsamling. Dette skyldes at det i marts, som bekendt, ikke lykkedes ved den ordinære generalforsamling vælge en formand, idet at ingen kandidater stillede op. Det gjorde der heller ved den Ekstraordinære Generalforsamling, men en enstemmig generalforsamling stemte for vedtægtsændringer, der tillader at foreningens bestyrelse kan konstituere sig selv og arbejde med et delt formandskab. Dette formandskab udgøres frem til næste ordinære generalforsamling af Catja Beck-Berge og Carl Mangor.

  

 

  

Med assistance fra to lokale bådebyggere fra Middelfart lykkedes det at finde årets modtager af Harpunloggen 2018. Ialt 6 fartøjer var tilmeldt vurderingen, og da vurderingsfolkene havde været på grundige besøg hos de 6 kandidater, måtte det konstateres at det marginaler, der afgjorde den endelige vinder. Det blev Ketchen Akela, der meget velfortjent kunne overrækkes loggen efter ejerens, Bendix Sandfoss-Laxvigs, meget omfattende arbejde med det 66 fod lange fartøj.

  

Kapsejladsfeltet i det uofficielle DK for træbåde, var ved årets stævne usædvanligt beskedent. Blot 7 både stillede til starten lørdag formiddag trods det nærmest perfekte vejrlig. I Spidsgatterløbet vandt den legendariske GiGi fra Kerteminde og hos Kutterne kunne Frigg fra Svendborg hjemtage pokalen. Overalt pokalerne ”Valdemar slot” pokalen samt ”Carita pokalen” uddeltes tillige til de to vindere.

  

Der var til gengæld meget stor tilslutning til motorbådsturen som førte deltagerne under den gamle Lillebæltsbro, gennem Fænøsund og videre ned i Gamborg Fjord, hvor de to Middelfart sejlklubber havde givet lov til, at deres broer på den lille halvø Svinø kunne anduves.

  

 

  

 

  

Efter uddeling af kapsejladspræmier samt behørig standernedhaling søndag formiddag, begav et flertal af deltagerne sig ud på videre sommertur eller hjemover. Dem med god tid valgte at benytte sig af det ekstra døgns vederlagsfrie havneleje, og forhalede for at samle sig og dermed give plads til at den populære havn igen kunne fyldes op af nutidens mere moderne fartøjer med de mange sejlerglade ferieturister. 

  


  


  


 
   E-mail Nyheden


  NYHEDER
» 10. dec. 2020 HJEMMESIDE OG IT SYSTEM KOKSER
» 12. nov. 2020 VIL DU VÆRE TIL AT LAYOUTE KLASSISK TRÆBÅD..?
» 28. okt. 2020 BEDRE IT TIL FORENINGEN
» 10. okt. 2020 Har vi din korrekte e-mail
» 06. okt. 2020 Forlisene ved Hornbæk 1920
» 27. sep. 2020 To gode blade til træsejlerne
» 30. jun. 2020 Bådtælling 2020 er i gang
» 13. jun. 2020 Referat af bestyrelsesmøde, maj 2020
» 13. jun. 2020 Referat af bestyrelsesmøde, marts 2020
» 03. jun. 2020 KLASSISK TRÆBÅD ER PÅ VEJ
Side 1 af 36
Share |

 
 
==