Ikke logget ind                  


<< Tilbage


Sommerstævne 2018: Nu skal du kun sove 263 gange.
22. okt. 2017  Kl. 20:02:48  af: Stævneudvalget

Helsingør - Svendborg - Skælskør....?  Så er det blevet klart, hvor næste mål for DFÆLs sommerstævne skal være. Der er sørget for ualmindeligt smukke rammer i en havn, der passer fint til vore fartøjer. Og skulle regnen vælte ned i samfulde 4 dage, er det svært at finde et mere stemningsfuldt sted at sidde i tørvejr.  
Det drejer sig naturligvis om Lillebæltsværftet i Middelfart. Mellem de to broer ligger byens gamle havn. Værftets bedding er atter aktiv, og i bassinet ligger et lille flåde af træskibe. Inde på land rejser de hængende haver sig, og i havnens modsatte ende går man direkte ud i byens havnepromenade til den ene side og gågaden til den anden.         
  
Middelfart er hjemsted for det internationalt kendte keramikmuseum, Clay. Fra havnen kikker man lige over på den gamle Lillebæltsbro. Her er der mulighed for Bridgewalking på guidede ture.         
  
Skulle man ankomme i god tid - eller ønske at blive lidt længere - er det et både smukt og spændende farvand at sejle i. Fra Røjle Klint i nord til Stenderup Hage i syd kan man sejle tæt på kysterne til begge sider, hvor skov og klint rejser sig. Der er tilsvarende dybt, så strømmen står til tider hårdt - til stor glæde for dem, der sejler den rigtige vej. Alle kan dog glæde sig over de mange marsvin, der holder til i området. Der er fine ankringsmuligheder i Gamborg Fjord lige syd for Fænø Sund, men holder man i stedet vest ud, ligger den lige så fine Kolding Fjord ret for. Her er byens Sydhavn i øvrigt Frihavn for DFÆL-fartøjer.         
  
Til de mange opgaver, der er i forbindelse med et sommerstævne, får vi hjælp fra Venneforeningen ved Lillebæltsværftet. Der har netop været et møde mellem DFÆL og Venneforeningen, og det ser ud til, at vi i lighed med tidligere, nok skal få et godt stævne på benene. Skulle du ligge inde med forslag til nye tiltag, så kontakt en fra bestyrelsen.         
  
Ellers er der bare at sige på gensyn i Middelfart den 12. juli til næste år.                  
  

  


   E-mail Nyheden


  NYHEDER
» 27. sep. 2020 To gode blade til træsejlerne
» 30. jun. 2020 Bådtælling 2020 er i gang
» 13. jun. 2020 Referat af bestyrelsesmøde, maj 2020
» 13. jun. 2020 Referat af bestyrelsesmøde, marts 2020
» 03. jun. 2020 KLASSISK TRÆBÅD ER PÅ VEJ
» 12. maj. 2020 DFÆL aflyser sommerstævnet
» 22. apr. 2020 Sommerstævnet afgøres 11. maj
» 23. mar. 2020 KNUD ISAGER GÅET BORT
» 15. mar. 2020 Aflysning!!! Generalforsamling Svendborg Classic Regatta
» 14. mar. 2020 Referat generalforsamlingen 8 marts 2020
Side 1 af 35
Share |