Ikke logget ind                  


<< Tilbage


Kuling, kaffe og kage.
31. jan. 2016  Kl. 15:43:44  af: Carl Mangor

Den var gemt godt af vejen, den gode Kuling. På land - derude hvor der er langt mellem husene og endnu længere mellem husnumrene. Det blev til lidt ekstra kørsel før de besøgende kunne parkere ved det maskinhus, hvor renoveringen foregår.  

 

    

Den var gemt godt af vejen, den gode Kuling. På land derude hvor der er langt mellem husene og endnu længere mellem husnumrene. Det blev til lidt ekstra kørsel før de besøgende kunne parkere ved det maskinhus, hvor renoveringen foregår.

    

    

Men der stod den så: næsten 8 meter fyr på eg. Skroget er beskyttet med de første lag maling udvendig som indvendig. Noget af dækket er fjernet; det samme er ruftaget. Rufsider/cockpitkarm står tilbage, men også her skal der luges ud; spørgsmålet er bare hvor meget?

    

Sammen med kaffen og den nybagte kage flød de velmente forslag i en lind strøm gennem hallen.

    

Netop ”hvor meget” og ”hvordan” var det tilbagevendende tema hen over eftermiddagen. Det er jo nærliggende at genopbygge med de metoder mester Knudsen i Jyllinge i sin tid benyttede sig af, da han byggede Kuling. Plankedæk med lærred og nye rufsider i mahogni eller eg. En smuk og i håndværksmæssig forstand traditionel løsning på opgaven.

    

Alternativet kunne være en plade krydsfiner. Tømmeret er jo også lidt medtaget sine steder, og 16 mm krydsfiner stiver gevaldigt. Det er jo ikke helt det samme skrog, som det Knudsen lod løbe ud i Roskilde Fjord for snart 70 år siden.

    

Kulings ejer, Benny Andersen, fik så rigeligt af input at sortere i til det fortsatte arbejde. Betragtninger der nok er nogle overvejelser værd.

    

Og så er der lige en ekstra dimension: tiden. De fleste anskaffer sig både med det formål at sejle. Så et eller andet sted, er der jo et loft for, hvor mange sæsoner man kan stå på land.

I forhold til det sidste var Kulings ejer, Benny Andersen dog helt afklaret: sommeren 2017. Så skal der sejles. 
      


    


  

   E-mail Nyheden


  NYHEDER
» 26. mar. 2019 Sommerstævne plakat 2019
» 25. mar. 2019 Referat fra bestyrelsesmøde
» 22. mar. 2019 Ny bestyrelse er klar
» 22. mar. 2019 Referat fra generalforsamlingen
» 18. mar. 2019 Bestyrelsen mødes
» 27. feb. 2019 Fjordsejlerne mødes søndag d. 3. marts.
» 23. feb. 2019 Blad nr. 138 sendt ud i cyber space
» 20. feb. 2019 Meddelelse vedrørende bestyrelsens beretning
» 10. feb. 2019 Ordinær generalforsamling i DFÆL
» 23. jan. 2019 Frederikshavn 2019
Side 1 af 31
Share |