Ikke logget ind                  


<< Tilbage


Svendborg Classic Regatta i fornyet udgave
16. jan. 2016  Kl. 11:08:06  af: Carl Mangor

Det årlige træf i Svendbog er skrumpet - det forsøger arrangørerne nu at gøre noget ved. Et nyt element, en sejlads om Bent Aarre Cup, skal tiltrække glasfiberbåde konstrueret til og med 1970.  

 

    

Traditioner overlever ikke af sig selv. End ikke når de fornødne faciliteter er til stede. Svendborg Classic Regatta har gennem en lang periode været det stævne i Danmark, der tiltrak det største kapsejladsfelt af klassiske træbåde. I erkendelse af at træbåden er en truet art, har regattaen, sideløbende med træbådenes dyst om Sophus Weber-trofæet, hvert år haft deltagelse af såkaldte Tema-både. Ligeledes klassiske - men med glasfiber som byggemateriale.

    

Der er gennem årene opbygget et stærkt lokalt team af sejlere, klubber, institutioner, virksomheder og myndigheder, der har stået bag afviklingen af Svendborg Classic Regatta - både til lands og til vands. Fine deltagertal til trods - et enkelt år med et samlet deltagerantal på mere end 80 både - har antallet af kernedeltagere - klassiske lystbåde bygget i træ - været vigende. I 2015 nåede dette tal ned på omkring 20, og i den ringe størrelsesorden er det på sigt ikke muligt at holde et stort apparat på benene.

    

Vi må se i øjnene, at det ikke er muligt at mønstre et tilstrækkeligt stort felt af træbåde i dansk farvand. Der kan synes ligefor enten at nedlægge regattaen, eller fortsætte under uformelle former den anden weekend i august.

    

Det er imidlertid vores opfattelse, at sejladserne på Lunkebugten er så rige på kvaliteter både sportsligt og socialt, at de ikke bare fortjener at overleve, men at andre skal have mulighed for at tage del i dem.

    

I august 2016 vil Svendborg Classic Regatta derfor være en sejlads for alle klassiske lystbåde i såvel træ som glasfiber konstrueret til og med 1970.

    

Stævnet består af

    

·        Sophus Weber Race for træbåde

    

·        Bent Aarre-Cup for glasfiberbåde

    

·        Regatta-touren med udflugter til vands og til lands

    

·        Motorbådsløb

    

 På vandet vil der være nogle ændringer, der sikrer en afvikling af et stævne, hvor både træ- og glasfiberfartøjer kan dyste sammen.  Her vil Sophus Weber-Race og Bent Aarre-Cup’en og distancesejladserne ind gennem det strømfyldte Svendborg Sund være de sportslige højdepunkter under regattaen.

    

    

Regatta-touren er et tilbud for de sejlere i både træ- og glasfiberfartøjer, der ikke ønsker at sejle kapsejlads. Her arrangeres en mindre tursejlads samt besøg i land.

    

Motorbådsløbet er er for alle klassiske motorbåde, både de hurtige og de langsomme, bare de er konstrueret før 1970. Der afholdes pålidelighedsløb på Svendborg Sund, ringridning ved Honnørkajen, opgave- og paradesejlads. På land er det Maritimt Center i det gamle pakhus, der er centrum for aktiviteterne.

    

Det er vores håb, at vi med disse justeringer af Svendborg Classic Regatta kan få selskab af såvel gamle som nye sejlere, der også deler vores interesse for sejlads med klassiske lystbåde. Vi håber derfor, at se dig i Svendborg i dagene 11. til 14. august 2016.

  

   E-mail Nyheden


  NYHEDER
» 18. mar. 2019 Bestyrelsen mødes
» 27. feb. 2019 Fjordsejlerne mødes søndag d. 3. marts.
» 23. feb. 2019 Blad nr. 138 sendt ud i cyber space
» 20. feb. 2019 Meddelelse vedrørende bestyrelsens beretning
» 10. feb. 2019 Ordinær generalforsamling i DFÆL
» 23. jan. 2019 Frederikshavn 2019
» 20. jan. 2019 Generalforsamling 2019
» 28. dec. 2018 2018 skulle have været 2019
» 07. dec. 2018 Klassisk Træbåd nr. 137 har sluppet fortøjningerne
» 04. nov. 2018 Sommerstævne 2019
Side 1 af 31
Share |