Ikke logget ind                  


<< Tilbage


Småt - men godt
10. aug. 2015  Kl. 21:22:57  af: Carl Mangor

Svendborg Classic Regatta blev afviklet i weekenden, og der var god plads på Lunkebugten til de fremmødte kapsejlere


  

  
  

  
  
    

Det hele var lidt i den beskedne afdeling til årets Classic Regatta i Svendborg. 17 - sytten - både var hvad vi nåede op på til de to dages kapsejladser. Vindstyrken holdt sig også pænt under det jævne ude på Linkebugten og glimrede ofte med sit fravær inde i selve Svendborg Sund. Ej heller kunne dette års regatta fremvise fartøjer af den mere spektakulære slags, der tidligere har præget stævnerne. Alt dette til trods blev det til et par fine dage, hvor deltagere og officials bare gjorde som de plejede: leverede en fin regatta.

    

På dommerbåden havde man især om lørdagen lidt vanskeligheder med den svage og springende vind, men efter en mindre udsættelse kunne man starte tredje sejlads. På Sophus Weber-banen indledtes der i en meget svag nordlig vind, som nåede at springe nogle flere gange inden alle bådene var i mål.

    

Om fredagen var der både modvind og modstrøm til distancesejladsen fra kapsejladsområdet og ind til Svendborg. Her var dommerne måske lidt hurtige til at blæse sejladsen af, da den i forvejen svage vind kortvarigt blev til slet ingenting, samtidig med de første sejlere nåede Sundet.

    

Ved den samme sejlads den følgende dag havnede alle deltagere i een stor klump ved Blåby ud for Thurø. Uden de store vanskeligheder kunne man næsten gå fra båd til båd. Kun to både nåede i mål indenfor tidsfristen.

    

Fraværet af klassiske træbåde blev dog lidt opvejet af glasfiberklassikeren Coronet, der var inviteret til Svendborg også. Side ved side lå de ved broen og vedligeholdt ånden fra 60'erne. Lige ved siden af lå bådene for årets tema: Steen Kjølhedes Ylva, hvor fem både var mødt frem. De havde deres egne sejladser om lørdagen.

    

Lørdagen var ligeledes dagen hvor det traditionsrige motorbådsløb med ringridning blev afviklet til stor fornøjelse for deltagere og tilskuere.

    

Vinder af sejladserne på Sophus Weber-banen blev atter Jesper Worm fra Svendborg, der for –vist nok – ottende gang sejlede trofæet hjem med sin Folkebåd fra 1967, Potemkin.

    

”Årets Båd” er deltagernes hyldest til det fartøj, der under stævnet bør vies speciel opmærksomhed. De senere år har denne gået til store Meter-både og andre kuttere på adskillige fod. Men også dette faldt ud i den mere beskedne skala, hvor den lille nydelige Kosterbåd, Abelone 3 fra Svanemøllen, ejet af Folmer Theilmann, fik deltagernes fortjente pris.

    

Svendborg Classic 2015 var en regatta hvor det hele klappede, og festaftenen i Maritimt Centers Pakhus var lige så fornøjelig som altid. Carl-Ove Thor mindede lige deltagerne om, at det til næste år er 150-året for den organiserede sejlsports begyndelse, så det ville jo være godt med et brag en et stævne i 2016.

    

Man må så håbe, at det kan lykkes at tiltrække det antal klassiske sejlbåde, der sikrer arrangementets videreførelse.

    

Vi skal passe godt på Svendborg Classic Regatta. Det er den eneste vi har.

    

Link til omtale på Minbaad og Bådmagasinet

    

Foto: Knud Mortensen

    


    


    


    


    


    


  
   E-mail Nyheden


  NYHEDER
» 16. jul. 2018 Ekstraordinære generalforsamling i DFÆL
» 16. jul. 2018 Sommerstævnet. Godt - men småt.
» 05. jul. 2018 Sommerstævne - nu med stumpemarked!
» 17. jun. 2018 Sommerstævne i Middelfart
» 17. jun. 2018 Ekstraordinær generalforsamling
» 31. maj. 2018 Klassisk træbåd 135
» 16. maj. 2018 Årets første træf - Orø
» 30. apr. 2018 Klar – parat – Middelfart
» 26. mar. 2018 Ingen ny formand ved årets generalforsamling
» 14. mar. 2018 Vidars "Victoria"-fortælling - nu på Fyn
Side 1 af 29
Share |