Ikke logget ind                  
 

Lokale Aktiviteter
Træskibsforeningen
i Aarhus
Ø-havet
Kjøbenhavnske 
Træsejlere
Fjordsejlerne
Svendborg Classic
Frederikshavns 
Træskibslaug
Til forsiden
 

Svendborg Classic Regatta

Svendborg Classic Regatta er en regatta for klassiske og traditionelle lystfartøjer som i 2016 afholdes den 11., 12., og 13. august.

Traditionen tro sejles der SOPHUS WEBER RACE på Lunkebugten. Som hidtil er det en sejlads for klassiske sejlbåde. Det nye er, at glasfiberbåde, der traditionelt har været bygget i træ men som også kan være bygget i glasfiber, kan deltage. Der åbner for at Folkebåde, Knarr’er, Drager og Juniorbåde i glasfiber kan deltage. Der sejles to trekant-bane sejladser fredag og lørdag. Begge dage afsluttes med distancesejlads ind gennem Svendborg Sund med måltagning ved Christiansminde. De deltagende både måles ind efter NNL-reglen (Ny National Længde). Den hurtigste træbåd efter fire banesejladser får sit navn indgraveret på Sophus Weber pokalen.

Som noget nyt kan også glasfiberbåde deltage i de tre andre sejladser ved Svendborg Classic Regatta – eneste betingelse er blot, at de skal være konstrueret senest i 1970.  Disse både sejler om BENT AARRE CUP’en – også på Lunkebugten.  Der sejles to banesejladser på op/ned bane både fredag og lørdag. Begge dage afsluttes med distancesejlads ind gennem Svendborg Sund med måltagning ved Christiansminde. De deltagende både sejler efter LYS-mål. Der giver mulighed blandt andet at se følgende glasfiberbåde til regattaen: 4.4, 606, Ballad, Bandholm 26, Bandholm 30, Bianca 27, Chesapeake 32, Commander 31, Danboat 32, Drabant 22, Grace 30, Great Dane 28, H-båd, IF-Krydser, Jensen 29, LA krydser, Liljebåd, Nimbus, Nordisk Snekke, Polaris Drabant, Princess 32, RJ, Sagitta 26, Sagitta 30, Scampi 30, Shipman 28, Soling, Spækhugger, Vega og Yngling.

Regattaens to sidste arrangementer, REGATTA TOUR’en og MOTORBÅDSLØBET er for alle både i træ, glasfiber, stål el. lignende - konstrueret senest 1970.

Regatta-touren er for de deltagere som ikke ønsker at deltage i dysten på Lunkebugten men gerne vil have et par fornøjelige dage sammen med andre sejlere til lands og til vands, i - og omkring Svendborg.

Motorbådsløbet er bl.a. ringridning med motorbåde ved Honnørkajen ud for Maritimt Center, hvor motorbådsejernes evner sættes på en prøve på en spændende og festlig måde. 

Lørdag eftermiddag bliver der besøg på det nye Danmarks Museum for Lystsejlads, som netop er flyttet ind på Frederiksøen ved Svendborg Havn.

Lørdag aften kulminerer regattaen med en fælles fest for alle deltagere i Maritimt Center på Svendborg Havn.Tilmelding: - klik her for tilmelding

Svendborg Classic Regatta arrangeres af en sammenslutning af forskellige foreninger på Sydfyn med et maritimt islæt.
 
På gensyn. Vi glæder os til at se jer den 11., 12. og 13. august 2016.

Sejlerhilsener 
Svendborg Classic Regatta